Ako zistiť ako dlho vám vydrží vzťah s vaším súčasným alebo budúcim partnerom?

Vyvinuli konečne vedci vzorec na výpočet dĺžky vzťahu - trvalej lásky?

Zahraničná štúdia o vzťahoch, ktorú vykonala v minulom roku spoločnosť MSN na vzorke viac ako dve tisíc mužov a žien v Anglicku, poskytla zaujímavé údaje, na základe ktorej zostavila prvú ucelenú rovnicu, z ktorej môžete zistiť ako dlho Váš vzťah s partnerom vydrží alebo má potenciál vydržať, pokiaľ máte relevantné informácie pre jeho správny výpočet.

Aké boli zistenia výpočtu dĺžky vzťahu?

25% mužov a žien z použitej vzorky zastávalo názor, že ich súčasný partner by mal mať patričné sexuálne skúsenosti z predchádzajúcich vzťahov, konkrétne by pred súčasným vzťahom mal mať aspoň 4 sexuálnych partnerov. Muži „prekvapivo“ u žien preferujú výzor pred inteligenciou a dvakrát viac je pre nich dôležité v rámci spokojného, fungujúceho a šťastného (jednoducho plnohodnotného) vzťahu mať s partnerkou kvalitný sex.

Rovnica na zistenie trvalej lásky - dlhotrvajúceho vzťahu:

DV= 8 + 0,5Y – 0,2P + 0,9Hm + 0,3Mf + J – 0,3G – 0,5(Sm - Sf)2 + I + 1,5C

DV: pravdepodobná celková dĺžka vzťahu v rokoch Y: počet rokov, počas ktorých sa partneri navzájom poznali predtým ako sa medzi nimi vytvoril vážny vzťah (v rovnici sa násobí hodnotou 0,5) P: počet predchádzajúcich partnerov, ktorých mali partneri pred terajším vzťahom (spočítava sa u oboch partnerov spolu a násobí sa v rovnici hodnotou 0,2) Hm: Význam, ktorý muž prikladá súčasnému vzťahu v zmysle jeho vážnosti, či dôležitosti v jeho živote. (v rovnici vynásobíme hodnotou 0,9) – vyplňuje len muž Mf: Význam peňazí vo vzťahu (fin. zabezpečenie) – vyplňuje len žena J: Dôležitosť humoru vo vzťahu (vyplňujte číslo za oboch) G: Význam partnerovho vzhľadu (vyplňujte číslo za oboch) Sm: Dôležitosť sexu vo vzťahu pre muža Sf: Dôležitosť sexu vo vzťahu pre ženu I: Dôležitosť (význam) dobrých vzťahov v rámci celej blízkej rodiny partnerov (vyplňujte číslo za oboch) C: Význam detí pre vzťah (vyplňujte číslo za oboch) Význam, resp. dôležitosť sa určuje v rozmedzí 1-5 bodov, pričom 1 znamená nevýznamné, nedôležité a 5 veľmi významné, veľmi dôležité.

Príklad: Zuzka a ja: 8 + 0,5x(0 rokov predtým sme sa poznali) – 0,2x(~ 7 partneri ako súčet u oboch) + 0,9x(4 dôležitosť vzťahu pre mňa) + 0,3x(5 dôležitosť peňazí pre Zuzku) + (6=3+3 dôležitosť humoru vo vzťahu ako súčet u oboch) – 0,3x(10=5+5 dôležitosť vzhľadu partnera ako súčet u oboch) – 0,5x(0=4-4 dôležitosť sexu vo vzťahu ako súčet u oboch)x 2 + (5=3+2 rodinné vzťahy ako súčet u oboch) + 1,5x(4=2+2 deti vo vzťahu ako súčet u oboch) DV=8 + 0,5x0 - 0,2x7 + 0,9x4 + 0,3x5 + 6 – 0,3x10 – 0,5(4-4)x2 + 5 + 1,5x4 = 24,5 rokov